Articole blog

De ce să porți haine din mătase naturală

de Simona Cravcenco in Aug 17, 2022

De ce să porți haine din mătase naturală

Gândește-te la un material fin, moale și rezistent, delicat ca o mângâiere, provenit 100% din natură.

Ce să fie oare? Ei bine, hainele din mătase naturală sunt vedeta noastră de astăzi. O fibră cu proprietăți excepționale, îndrăgită și apreciată de toată lumea, de la mic la mare.

Această țesătură ne răsfață și protejează pielea în orice anotimp, fiind deosebit de confortabilă. În plus, este hipoalergenică, are proprietăți antibacteriene și previne apariția alergiilor sau mirosurilor neplăcute.

Un număr suficient de motive pentru care iubim mătasea, nu-i așa?

Firul prețios născut într-o ceașcă de ceai

Tu știi care este povestea mătăsii? Înainte să trecem la beneficiile acestei țesături naturale, hai să-i aflăm istoria.

Mătasea este o fibră naturală, obținută din coconii larvelor unor fluturi, numite popular “viermi de mătase”. Ea a fost cultivată pentru prima dată în China, la curtea împăratului Gongsun Xuanyuan, supranumit și Împăratul Galben.

Însă, arta creșterii viermelui de mătase și realizarea acestui fir nobil se datorează prințesei Leizu, soția Împăratului Galben.

Potrivit legendei, prințesa își savura ceaiul la umbra unui dud, când, un cocon a căzut în ceașca ei. Datorită ceaiului fierbinte, fire lungi și strălucitoare s-au desfăcut, dezvăluind “creatorul” acelei mici opere de artă. Din acel moment, prințesa a început să crească viermi de mătase și să producă prețiosul material natural.

haine din mătase naturală

De ce să porți haine din mătase naturală?

Ușoară, netedă și rezistentă, mătasea face parte din categoria materialelor naturale, prietenoase cu pielea și mediul înconjurător.

Deseori, pentru a obține țesături mai durabile și plăcute la atingere, aceasta se folosește în combinație cu lâna, bumbacul și alte fibre naturale. Astfel, hainele au o calitate superioară și sunt destinate în special copiilor și adulților cu pielea sensibilă.

Vrei să afli mai multe beneficii?

Iată cinci motive pentru care îmbrăcămintea din mătase naturală nu ar trebui să lipsească din garderoba familiei tale.

maiou mătase naturală rosemunde

#1 Moale, dar rezistentă

Deși poate părea greu de crezut, pe cât este de frumoasă și delicată, pe atât este de rezistentă mătasea. De fapt, dintre toate fibrele organice, aceasta are cea mai mare rezistență la rupere.

O calitate deloc de neglijat atunci când ești în căutarea unor haine de copii din materiale naturale cât mai rezistente, nu-i așa? Năzdrăvani și jucăuși, micuții au nevoie de hăinuțe confortabile și durabile, care să reziste la purtări îndelungate, murdărie, joacă și alte activități pline de energie.

Moale, fină la atingere și confortabilă în orice moment, indiferent de vremea de afară. Mătasea este cu adevărat magică!

maiou mătase naturală

#2 Potrivită pentru orice anotimp

Țesătura de mătase este potrivită atât pentru sezonul cald, cât și pentru cel rece. Astfel, hainele din mătase țin răcoare pe timpul verii și ne încălzesc corpul atunci când temperaturile scad și este frig.

De asemenea, mătasea naturală are capacitatea de a prelua umiditate până la 40% din greutatea sa, fără să își piardă calitățile izolatoare. Prin urmare, pielea este protejată împotriva umezelii și rămâne uscată mai mult timp.  

#3 Material hipoalergenic

Îmbrăcămintea din mătase este ideală pentru persoanele care sunt predispuse la alergii. De ce? Ei bine, în timpul metamorfozei, viermele de mătase își țese coconul tocmai pentru a se apăra de bacterii, mucegaiuri și insecte. Astfel, mătasea ține la distanță acarienii și ne protejează sănătatea.

În plus, țesăturile din mătase rezistă petelor și nu atrag praful. Această proprietate o face partenerul ideal pentru copiii sau adulții ce suferă de alergie sau astm.

De asemenea, știai că și hainele din bambus au proprietăți hipoalergenice? Iată cum natura ne protejează și ne oferă ce este mai bun!

#4 Culori intense și bogate

Pe lângă confort și rezistență în timp, mătasea naturală poate fi vopsită în numeroase culori. Secretul constă în compoziția specială a firului de mătase, care permite absorbția celor mai frumoase și intense nuanțe.

De la tonuri blânde și neutre, până la nuanțe vii și bogate, aceasta ne încântă privirea și sufletul cu o paletă largă de texturi, culori și imprimeuri.

Așadar, te îmbraci în culorile tale preferate, te simți confortabil și protejezi mediul. Ce îți poți dori mai mult?

#5 Blând cu natura

Țesătura din mătase este 100% biodegradabilă și are un impact scăzut asupra mediului comparativ cu alte fibre. Acest lucru se datorează viermilor de mătase care se hrănesc cu frunze de dud. Astfel, nu este necesară utilizarea pesticidelor sau altor substanțe dăunătoare.

Pe lângă faptul că susțin moda sustenabilă, hainele din mătase naturală sunt perfecte pentru orice ținută, indiferent de ocazie.

Pe noi ne-au cucerit toate articolele vestimentare ce au și mătase în compoziție. Sunt atât de moi, delicate și confortabile.

Vrei să le încerci și tu? Te așteptăm în magazinul online Gălbenuș cu haine pentru copii și părinți de la cele mai cunoscute branduri.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.